Powered by sprofit

NIEUWS

15/05/2013: Nieuwe handspalken catalogus

Nieuwe handspalken catalogus

Onze nieuwe handspalken catalogus is klaar, dit is een bundel met producten die interessant kunnen zijn voor u als handtherapeut. Download hem nu via onderstaande link, of neem contact met ons op voor een printversie.

http://www.sprofit.com/nl/catalogen

Nieuwe handspalken catalogus

26/02/2013: Samenwerking spalkencursussen Statisch - Dynamisch

Samenwerking spalkencursussen Statisch - Dynamisch

SproFit, het Erasmus MC en Handencentrum.EU werken al tal van jaren prettig en succesvol samen. Dit heeft geresulteerd in het gezamenlijk aanbieden van spalkencursussen in het voorjaar:

In samenwerking met de Praktijk Opleiding Hand-Therapie Erasmus MC(POHT) en Handen Centrum Eindhoven-Uden biedt SproFit eendaagse handspalken cursussen aan. In alle cursussen staat het ontwikkelen en verbeteren van kennis met betrekking tot het ontwerpen en de technische vaardigheden van de therapeut in het maken van handspalken centraal. Hoe de handspalken therapeutisch toegepast kunnen worden is niet het doel van deze cursussen, en komt minder aan de orde.
Tijdens elke cursus is veel tijd gereserveerd voor het praktijk gedeelte. Diverse modellen worden gepresenteerd en ontworpen, waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan met het ontwerpen, maken en aanleggen van handspalken.
Plaatsing voor de cursussen geschiedt op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

Statische Handspalken - voorjaar 2014
Waar moet aan gedacht worden bij het ontwerpen van een spalkmodel, wat zijn de eigenschappen van de verschillende spalkmaterialen, welke krachten spelen een rol en hoe kan je dit vertalen in een patroon voor een spalk. Het grootse gedeelte van de dag wordt besteed aan het maken van een aantal basis vormen.

Dynamische Handspalken - voorjaar 2014
De cursus dynamische handspalken bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Tijdens het theoretische deel wordt de noodzakelijke kennis besproken.
Onderdelen die aan bod zullen komen zijn:
• De statische basisspalk
• De dynamische opbouw met aandacht voor de dynamische elementen; de trekrichting en de trekkracht
Om maximaal effect uit deze cursusdag te halen is de cursist ruim ervaren in het maken van statische handspalken of heeft de cursus statische handspalken gevolgd.

Accreditatie
Voor alle cursussen wordt accreditatie aangevraagd bij stichting ADAP en KNGF

Kosten
De cursuskosten zijn 275 euro per cursus, dit is inclusief spalkmateriaal, gebruik van gereedschap, syllabus, koffie, thee en lunch.

Informatie :           
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of uw SproFit Accountmanager

Inschrijven op het Handweb ( Erasmus MC ) :
https://docs.google.com/forms/d/1FgVbpcLo5GTpzHfTYGf4lZyBZ1W8dZVCPLHmeykqHsc/viewform?sid=bb5890517a155c4&token=CmjwOj4BAAA.gt_Q2NWf8ht1Js2EEwPeXw.OVvNX-hMFT3XyakLOhbblw

 

Samenwerking spalkencursussen Statisch - Dynamisch

14/12/2011: Doe een beroep op uw collega’s in de handtherapie!

Doe een beroep op uw collega’s in de handtherapie!

Er zijn inmiddels meer dan 130 collega’s uit het werkveld lid van handspalken.com. Dus vraagt u zich af hoe andere handtherapeuten handelen in een bepaalde situatie, heeft u tips nodig bij het maken van een specifieke spalk, maar ook als u tips heeft voor anderen, plaats dit dan op het forum. Domme vragen bestaan niet! Ga naar het forum > klik op ‘Algemeen’ > en klik vervolgens op ‘Nieuw topic’. U kunt reageren op een topic door te klikken op ‘Post reply’. Veel succes!

Doe een beroep op uw collega’s in de handtherapie!

14/12/2011: Update: lancering handspalken.com een succes!

Update: lancering handspalken.com een succes!

Op 19 november heeft SproFit de website handspalken.com gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 130 mensen zich ingeschreven, waarvoor dank! Iedereen die zich reeds heeft ingeschreven, kan gebruikmaken van de eindejaarsactie. Helaas is er wat onduidelijkheid geweest over de manier waarop men een anatomische kaart kon kiezen, onze excuses daarvoor. Na inschrijving ontvangt iedereen een bevestigingsemail op het ingevoerde emailadres. Daarin staat beschreven hoe u de registratie kunt afronden en een anatomische kaart kunt kiezen.
Zodra de eindejaarsactie erop zit, worden de anatomische kaarten besteld. In het begin van 2012 zullen deze vervolgens bij u bezorgd worden. U wordt op de hoogte gehouden op handspalken.com.

Update: lancering handspalken.com een succes!

21/11/2011: Workshop dynamisch spalken bij u op locatie?

Workshop dynamisch spalken bij u op locatie?

Ontwikkelen is leuk en belangrijk. Ook op het gebied van handspalken. Geregeld krijgen we de vraag wat we kunnen betekenen op het gebied van dynamisch spalken, naast de workshops statisch spalken die we organiseren. De kennis en kunde verschil natuurlijk per handenteam. Om tot een vruchtbare workshop te komen, kunnen we in overleg een programma op maat samenstellen, waarin een aantal dynamische spalken centraal staan. Spalken die om wat voor reden dan ook meer aandacht verdienen.

SproFit wil meedenken in de organisatie van een workshop, waaronder de spreker en het beschikbaar stellen van de materialen zoals thermoplasten, waterbakken, heatguns en scharen. Doel van deze workshops is om praktisch bezig te zijn, zodat je nieuwe technieken en inzichten op kunt doen.

In het kort
Workshop dynamisch spalken
Per dag of dagdeel
Grootte groep in overleg
Programma en type spalken op maat
Spreker in overleg
Materialen in overleg

Mochten we iets voor jullie handenteam kunnen betekenen, laat het ons weten!

Workshop dynamisch spalken bij u op locatie?

18/11/2011: Lancering handspalken.com

Lancering handspalken.com

SproFit heeft afgelopen zaterdag 19 november 2011 de site handspalken.com, voor en door handtherapeuten, gelanceerd tijdens het NGHT congres in Den Bosch!

Lancering handspalken.com

13/11/2011: Hands Across Borders

Hands Across Borders

Volg deze stichting en haar goede werk op: http://www.handsacrossborders.nl/

Hands Across Borders